piirikirje syyskuu 2010

Tervehdys, piirin kuoroväki!

Tässä on monta tietoa ja seikkaa,

älkääpäs heittäkö kupperiskeikkaa:

10.10.2010 JUHLITAAN SATAVUOTIAITA

SULASOL:n vanhin naiskuoro Vaput täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Juhlakonsertissa ”Vuosisadan kuoromatka” 10.10.2010 klo 16 Jyväskylän ammattiopiston (Harjun) salissa kuullaan Vappujen sävellyskilpailun teoksia.

http://www.vaput.com/20 koko juhlavuoden ohjelma

http://www.vaput.com/13 sävellyskilpailun tulokset

Päivä on valittu SULASOL:n Laulun ja soiton päiväksi aiheenaan Nils-Eric Fougstedt 100 vuotta. Piirissämme keskitytään juhlimaan omaa satavuotiastamme.

KESKI-SUOMEN PIIRIN SYYSKOKOUS 12.11.2010

Yhdistykset kutsutaan päättämään piirin sääntömääräisistä asioista. Syyskokouksessa valitaan piirin puheenjohtaja, uusia hallituslaisia vaihtovuorollaan väistyväksi ilmoittautuneiden tilalle, päätetään ensi vuoden toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta. Lokakuun puoleen väliin mennessä (15.10.2010) saapuneet yhdistysten esittämät muut asiat nostetaan sääntömääräisten asioiden kanssa esityslistalle. Ehdotettavat asiat ilmoitetaan sihteeri Johanna Rädylle.Kutsut lähetetään viimeistään kymmenen päivää ennen kokousta. Tänä syksynä vapautuu puheenjohtajan paikka ja yhdistyksien toivotaan olevan aktiivisia uuden puheenjohtajan etsimisessä.

SULASOL:N LIITTOKOKOUS JYVÄSKYLÄSSÄ 20.-21.11.2010

SULASOL näyttäytyy Jyväskylässä. Liittohallitus kutsuu yhdistykset edustajiensa välityksellä liittokokoukseen Jyväskylään marraskuussa. Kokouspaikkana on Laajavuoren hotelli. Toivottavasti mahdollisimman moni piirimme yhdistyksistä lähettää valtuutetun edustajan kokoukseen. Kutsut tulevat liitosta lokakuussa.

Piirihallitus päätti esittää Johanna Rätyä seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi liittohallituksen jäseneksi edustamaan Keski-Suomen, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon piirejä. Nämä kolme piiriä ovat kolmikannassa vanhan käytännön mukaan. Johanna on ollut Pohjois-Karjalan edustajan, Helena Toivasen varajäsen ja saanut liiton hallituksen kokousmateriaalit kahden vuoden ajan ja on näin jo perhetynyt liittohallituksen asioihin. Liittokokouksessa on liittohallitus suunnitellut esittelevänsä sääntömuutoksia koskien mm. piirien edustusta liittohallituksessa.

Piirin kuoroille tarjotaan mahdollisuus liittokokouksen osallistujien tervehtimiseen pienillä parin laulun esityksillä. Kahvitauolla, lounaalle mentäessä tai kokoustauon jälkeen -tilanteisiin sijoitellaan halukkaat. Illalla on illanvietto Laajavuoressa, jonne voi myös tuoda laulutervehdyksensä. Ottakaa yhteyttä esiintymistarjouksin piirin puheenjohtaja Maaria Manneriin.

KAJOA KAAMOKSEEN -GAALAKONSERTTI KUOKKALAN KIRKOSSA 20.11.2010 KLO 18

Toista kertaa liittokokouksen yhteydessä pidetään gaalakonsertti, jossa esitellään liittomme parhaimmistoa. Tänä vuonna konsertissa on lisäksi SULASOL:n kuorosävellyskilpailun tulosten julkituonti. Säveltäjät julkistetaan vasta kun kuorot ovat ensin esittäneet teokset. Konsertin taiteellinen johtaja Rita Varonen valitsi kuoroiksi Jyväskylän Musica-kuoron, Jyväskylän Naislaulajat, Kamarikuoro Cantinovumin, Lauluyhtye Fiorin, Mieskuoro Sirkat ja Vox Aurean. Konsertti radioidaan.

 

PIIRIN VERKKOSIVUT

Monta hyvää piirin kuoron ja lauluyhtyeen konserttia on mennyt alkusyksystä tiedottamatta piirin verkkosivuilla. Vaikka jokaisella esiintyjäryhmällä onkin omat tiedotuskanavansa, piirin sivut palvelevat yhteenvetona. Tämä on keino ilmoitella myös muille sulasolilaisille, mitä piirissä tapahtuu. Saattaahan olla, että matkalainen viivähtää Keski-Suomessa ja haluaisi kuulla paikallisia kuoroja. Puheenjohtajan sähköpostin kautta viesti menee nopeasti piirin sivuille.

Verkkosivujen kautta saa myös helposti tietoa päivitettäväksi. Piirin sivuilla on ”Viestiä piirin hallinnolle”, josta tieto menee suoraa verkkosivujen päivittäjän sähköpostiin. Ilmainen tiedotuskanava on käytössänne!

www.sulasol.fi --> piirit--> Keski-Suomen piiri

tai tästä suora linkki

http://omatsivut.sulasol.net/sulasolin_jasenyhdistykset/?PNUM=10944&num=10950&title=%20Keski-Suomen%20piiri&SINGLE_EMBED=

Puheenjohtaja kävi piirin kuorojen verkkosivuilla perjantaina 24.9.-10, liitti olemassa olevat verkkosivuosoitteet kuorojen luetteloon ja poimi tapahtumakalenteriin verkkosivuilta löytyneet tapahtumat. Tarkistakaapa ja korjauttakaa tarvittaessa.

SEURAAVINA VUOSINA

22.1.2011 klo 10-14 PIIRI KOULUTTAA

Kuorojen jumalanpalveluspäivä Jyväskylän Taulumäen kirkossa. Kanttori Risto Valtasaaren johdolla tutustutaan länsimaisen jumalanpalveluksen musiikkikulttuuriin. Tilaisuus antaa uutta tietoa jumalanpalveluksissa avustaville kuorolaisille ja kuorojen taiteellisille johtajille. Seurakunta tarjoaa kahvit ja suolapalan. Järjestää Jyväskylän seurakunta ja Keski-Suomen piiri.

29.-30.1.2011 SULASOL KOULUTTAA

Suomen Kuoronjohtajayhdistyksen ja SULASOL:n Kuoropäivät Oriveden Opistolla. SULASOL:n Tallinnan seminaarit vaihtuivat kotimaisiin Kuoronjohtajien kanssa rakennettuihin kuoropäiviin kaikille kuorolaulua harrastaville.

7.-10.6.2012 SULASOLIN LAULUJUHLAT KUOPIOSSA

http://www.sulasol.fi/laulujuhlat/

Laulujuhlien lauantain ohjelmaan rakennetaan kuusituntinen piirien esittely. Esiintymispaikkoja on kolme: satamatori, kauppatori ja tuomiokirkko. Kukin piiri saa valita yhden tunnin jostakin noista estradeista. Piiri voi esittäytyä kaikin musiikkiryhmin tai lähettää yhden musisoivan ryhmän estradille. Ulkolavoille järjestetään asianmukainen äänentoisto.

Juhlien teemana on murteet. Keskisuomalaisina meistä ei ole viäntäjiksi tai totuuren torvena muita kurmoottamahan, mutta meillä on valtakunnallisesti korkeatasoiset kuorot. Ottakaa yhteyttä piirin puheenjohtaja Maaria Manneriin ja kertokaa, miten haluaisitte kuuluville. Reippaita rehtejä miehiä rallatellen, Vox Aurean tai Ruamjain keskisuomalaiset terveiset kuopiolaiselle laulavalle nuorisolle tai väkeviä aikuisia naisia uusin sävellyksin. Lisäksi on Jyväskylän Naislaulajien juhlavuosi. Päivillä juhlivat liiton (90 v.) lisäksi soittajat, sekakuorolaiset ja nuoret omien liittojensa juhlavuosia.

Pyydämme ystävällisesti välittämään tietoa kuorolaisillenne ja merkitsemään annetut päivämäärät toimintasuunnitelmiinne, teitä tervehtien

 

teitä tervehtien

Maaria Manner, pj                         Johanna Räty, siht.

maaria.manner@sulasol.fi             raty.johanna@gmail.com