SYYSKIRJE 2015

 

Syksyinen tervehdys!

 

Kuorojen syyskaudet ovat käynnistyneet, ohjelmistojen harjoittelu on aloitettu ja tästä vauhti vain kiihtyy joulua kohti. Muistakaa hyödyntää myös Sulasolin Keski-Suomen piirin facebook- ja nettisivuja konserttienne markkinoinnissa, niiden kautta tavoitatte ennestään tuttua ja uutta konserttiyleisöä.

 

Laulun- ja soiton päivä

Tänä syksynä emme järjestä Keski-Suomen piirin yhteistä kuoroviikkoa laulun- ja soiton päivän yhteyteen, mutta lauantaina 3.10. kuoroilla tai kuorojen pienemmillä lauluporukoilla on mahdollisuus osallistua Jyväskylän konserttisalin tukiyhdistys ry.n masinoimaan kuorotempaukseen. Ilmoittautumisaikaa on vielä tiistaihin 15.9. saakka, lisätietoa löytyy esimerkiksi tapauksen facebook-sivulta: https://www.facebook.com/events/1636891669911129/ 

 

Laulun- ja soiton päivän merkeissä piirin hallitus haastaa myös kuoroja laulamaan ja laulattamaan vanhainkoteihin, terveyskeskuksiin, isoille työpaikoille, julkisiin tiloihin, oikeastaan mihin vaan missä kuulijoina olisi myös vähemmän konserteissa käyvää tai konsertteihin pääsevää väkeä. Näistä laulutempauksistanne voitte jakaa kuvia ja kertomuksia piirin facebookissa tai lähettää meille sähköpostia.

 

Piirin syyskokous ja tulevia tapahtumia

Piirin sääntömääräinen syyskokous pidetään perjantaina 20.11. klo16. Kokouksen asialistalla on mm.hallituksen jäsenten valitseminen sekä yhdistyksen sääntöjen päivittäminen. Viralliset kutsut kokoukseen lähetetään myöhemmin.

 

Kuorojen tulevaa ohjelmaa suunnitellessa kannattaa pitää mielessä Jyväskylän kuoroviikko 2016 helmikuussa koulutuksineen ja konsertteineen, sekä hiukan pidemmällä tähtäimellä jo Suomen 100-vuotisjuhlavuosi ja Laulujuhlat Hämeenlinnassa 5.-7.5.2017. 

 

 

Iloista laulusyksyä toivottaen,

Iina Karjalainen

puheenjohtaja

 

Sulasolin Keski-Suomen piiri ry.

  

KEVÄTKIRJE 2015

Tervehdys kuorolainen!

 

Kevät on lähtenyt jo mukavasti käyntiin Sulasolin Keski-Suomen piirin kuoroilla, ja nyt onkin sopiva hetki päivittää piirin kuulumisia.

 

Kuoroviikko ja Keski-Suomen päivä

Jyväskylän kuoroviikkoa 2015 vietetään huhtikuussa 18.-26.4. Kahtena edellisenä vuonna kuoroviikko järjestettiin syksyllä laulun- ja soiton päivän yhteydessä, mutta osa kuoroista ja kuoronjohtajista koki syksyn hankalana ajankohtana kuorofestivaalille. Kuoroviikon runkona ovat edelleen kuorojen yhteiset ja omat konsertit, joissa on mahdollisuus päästä kuulemaan erilaisia kuoroja ja myös saada omalle kuorolle uutta yleisöä. Kevään kuoroviikolla uutuutena tarjotaan myös koulutusta ja uusia näkökulmia omaan äänenkäyttöön. Koulutus järjestetään kuoroviikon päätöslauantaina 25.4. ja kouluttajina toimivat fysioterapeutti Minna Myllymäki sekä CVT-laulunopettaja Johanna Pekkarinen. Koulutuksen tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen maaliskuussa.

 

Keski-Suomen päivään pääsemme osallistumaan lauantaina 18.4. kun avaamme kuoroviikon laululauantain merkeissä. Tuolloin kuorot pääsevät jälleen kiertelemään kaupungille ja kokoonnumme myös yhteiseen lauluhetkeen Kompassille. Illaksi järjestetään kuoroviikon karonkka, jossa viime syksyn tapaan on tarjolla iltapalaa ja laulavaista seuraa. HUOM! Laululauantaihin ja karonkkaan ehdit vielä ilmoittautua yksin tai vaikka koko kuoron voimalla. Ilmoittautumiset to 19.3. mennessä Marjukka Mannerille osoitteeseen marjukka.manner@gmail.com.

 

Laulun- ja soiton päivä

Laulun- ja soiton päivää vietetään perinteisesti lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina, eli kuluvana vuonna 4.10.. Päivän tavoitteena on tuoda kuoromusiikkia ja orkesterisoittoa näkyväksi ja kuuluvaksi. Kaksi edellistä vuotta olemme Keski-Suomen piirissä viettäneet laulun- ja soiton päivää kuorofestivaalin merkeissä, mutta koska 2015 Jyväskylän kuoroviikko järjestetään jo keväällä on syksyllä aika kokeilla jotain uutta! 

 

Piirin hallitus haastaa Keski-Suomen kuorot toteuttamaan tänä vuonna laulun ja soiton päivän uudella tavalla, vierailemalla ja musisoimalla jossakin sopivaksi katsomassaan kohteessa. Tällaisia kohteita voivat olla esim. suuret työpaikat, erilaiset hoito- ja hoivayksiköt, sairaalat, oppilaitokset, jne. Tavoitteena olisi, että kuoromusiikki tavoittaisi sellaisia henkilöitä, jotka eivät pääse tai eivät yleensä tule osallistuneeksi kuoromusiikkitapahtumiin. 

 

Hallitus toivoo, että kuorot ottaisivat tämän haasteen vastaan ja kertoisivat piirille, millaisia vierailuja on odotettavissa. Vierailua ei tarvitse ajoittaa juuri laulun- ja soiton päivään, vaan esimerkiksi Muistiviikko (vko38/39) tai Vanhusten viikko (4.-11.10.) sopivat erinomaisesti musisointiin!

 

Sulasolin Keski-Suomen piirin kevätkokous

Piirin viimevuoden toiminnan kokoaminen kansioihin ja tarkastuttaminen on hiukan viivästynyt, joten emme pidä virallista kevätkokousta helmikuussa. Kokous pidetään torstaina 19.3.2015, viralliset kutsut lähetän kuorojenne yhteyshenkilöille postitse ja kokouksessa on kahvitarjoilu.

 

Iloista kevättä kuoroillenne toivottaen,

 

Iina Karjalainen

puheenjohtaja

Sulasolin Keski-Suomen piiri