PIIRIKIRJE 2012/toukokuuTervehdys piirin kuoroväki!

Piirin kevätkokous
Piiri piti kevätkokouksensa kahdessa erässä. Kertomus viime vuoden toiminnasta ja tilinpäätös hyväksyttiin ja hallitus sai vastuuvapauden.

Keski-Suomi laulaa
Festvaalit kohtasivat kun Kuopion laulu- ja soittojuhlien kuorojen yhteisiä pääjuhlan ja Maakunnat musisoi -konsertin lauluja harjoiteltiin Rita Varosen johdolla yleisölle avoimessa tilaisuudessa Hannikaissalissa Keski-Suomen päivänä 18.4.2012.JKL NL 60 v.

60 lauluvuoden juhlaviikolla Jyväskylän Naislaulajat konsertoivat sekä Kangasniemellä että Jyväskylässä. Seitsemän laulajaa sai piirin ansiomerkit: Päivi Anttonen, Päivi Eskola, Jaana Mervola, Pirjo Tiihonen, Reetta Tolonen, Mari Vuorisalo ja Johanna Keskinen ovat uurastaneet erilaisissa luottamustehtävissä ahkeran kuorolaulun rinnalla. Onnea!

Ruamjai
palkittiin hopealla International Slovakia Cantat -festivaaleilla 26.-29.4.12 aikuisten sekakuorojen sarjassa. Ruamjai on hiljakkoin vaihtanut erikoisliittoa Nuorten Kuoroliitosta Sekakuoroliittoon.

Vox Aurea
seikkaili Etelä-Afrikassa, Keskisuomalaisen verkkosivujen blogista saattoi seurata päivittäin matkan etenemistä, http://www.ksml.fi/yhteiso/blogit/voxaureablog/ Tämän kevään ohjelmistossa kuoron yhdessä kappaleessa esiintymisvarustuksena on kumpparit. Se on nähtävä ja kuultava!

Kuopion laulujuhlien harjoitukset jatkuvat:
Seuraavat harjoitukset pidetään 23.5.12 jolloin pääosassa on Nikke Isomöttösen harjoittamana pääjuhlan yhteisnumero Kiitoslaalu Kuopijolle. Kuopioon ovat ilmoittautuneet Vaput, Jyväskylän Naislaulajat, Harjun Laulu, Jyväskylän Studiokuoro ja Sirkat. Maakunnat musisoi - piirin
yhteiskonsertti on Kuopion satamatorilla lauantaina 9.6.12 klo 13.

Voice tutustuu Sulasoliin
Toivotamme tervetulleiksi joukkoomme helmikuun alusta Sulasolin tutustumisvuodella olevat Voice-kuorolaiset. He ovat Sulasolissa erityisesti Keski-Suomen piirin ja Naiskuoroliiton palvelun piirissä.

Viitasaaren Vikla
jatkaa kahden johtajan taktiikalla, sama taktiikka on Keuruun Serenalla. Johtajina aloittivat Maija Kanninen ja Maria Kolehmainen.

Sirkka-lehti

ilmestyi, lehden sähköinen osoite julkaistaan lähipäivinä kuoron verkkosivuilla. Sirkkojen kulttuurisaunotettava on tänä vuonna kehittämispäällikkö Hannu Ikonen.

Musica-kuoro ja Fiori samassa kilpailussa
Sekä Musica-kuoro että lauluyhtye Fiori kilpailevat Tsekin Olomoucissa 6.-10.6.12 http://www.festamusicale.com/eng/festival-of-songs-olomouc-2012. Musican naiskuoro ja Fiori kilpailevat vieläpä samassa sarjassa.

Verkkosivupohja vaihtui
Uudet verkkosivut on perustettu Sulasolin verkkosivujen rinnalle ja meillä on uusi sivuosoitekin: http://keskisuomenpiiri.sulasol.fi/ Käykääpä kurkistamassa ja esittäkää toiveita sisällöstä ja kertokaa konsertti- ja tapahtumatietonne liitettäväksi kaikkien tietoon.

Smartum -liikunta- ja kulttuurisetelit
Voitte liittyä Smartum-kulttuuri- ja liikuntasetelin palveluntuottajiksi. Työnantajien jakamalla setelillä voi maksaa oman kuoron jäsenmaksujakin.
http://www.smartum.fi/content/fi/11501/15153600/15153600.html
Jyväskylän Naislaulajat, kamarikuoro Cantinovum ja Harjun Laulu ovat jo palveluntuottajia. Harjun Laulun puheenjohtaja Raija Eronen kertoo mielellään, kuinka seteliliikenne heillä toimii.
http://www.smartum.fi/content/fi/11501/15633973/15633973.html
Palvelkaamme yleisöämme, tarjotkaamme muutakin kuin jääkiekkoa setelin saaneille!

Kevään soinnukkaita säveliä toivotellen
Maaria Manner
piirin puheenjohtaja

0500 432 588


Seppo Pänkäläisen tarjouskirje Keskisuomalaisen Kaupunkilainen-liitteestä:
******************************************************************************************
ARVOISA YHTEISTYÖKUMPPANI
Keskisuomalaisen kaupunkiliite Kaupunkilainen on tehokas ja edullinen väline saavuttaa yleisösi Jyväskylässä. Liite jaetaan Keskisuomalaisen mukana kantalehden tilanneille, sen lisäksi liitettä jaetaan varhaisjakeluna kaupunkialueella talouksiin, joihin Keskisuomalaista ei tilata. Liitettä saa myös erillisistä jakelupisteistä. Jakelu on 52 000 kappaletta. Liite ilmestyy kahdesti kuukaudessa maanantaisin 6.2. alkaen (kesätauko) 20-24-sivuisena. Liite keskittyy Jyväskylään, sen asukkaisiin, seuroihin, järjestöihin ja yhdistyksiin. Liitettä tehdään lähiöjournalismi ja -ilmoittelu pohjalta siten, että kaupunkilaiset ja kaupunkiaktiviteetit ovat keskiössä.

Tarjoamme yhteistyökumppaneillemme mahdollisuutta saada julkisuutta toiminnalleen ja organisaatiolleen liitteestä maksua vastaan. Tabloid-aukeama maksaa 3·000 euroa + alv. Tällöin kumppani saa tuottaa teksti- ja kuva-aineiston itse haluamastaan näkökulmasta sekä myydä itse ilmoituksia aukeamalle (ja ottaa näin kustannukset tai ainakin osan niistä pois esimerkiksi tukijoiltaan). Lisäksi liitekumppanuus takaa näkyvyyden verkossa (160 000 lukijaa viikossa) erikseen opastetulla ja kerrotulla tavalla. Lisäksi haluan tässä yhteydessä kertoa, että mikäli ette ole kiinnostunut maksullisesta yhteistyöstä edellä esitetyssä muodossa, liitteen sivut ovat tarjolla ilmoituksillenne. Lisäksi toivomme, että kerrotte organisaationne toiminnasta sähköpostiin: Olemme erittäin kiinnostuneita saamaan teiltä uutismateriaalia toiminnastanne.

Olemme valmiit keskustelemaan yhteistyöstä parhaaksi katsomallanne tavalla yksityiskohtaisemme tämän yhteydenoton jälkeen, myös siis verkon osalta.
Seppo Pänkäläinen, projektivastaava

050 376 1214
*****************************************************************************************