Nordklang 12 Jyväskylässä

Keski-Suomen piirin vuoro oli toimia liiton työrukkasena, kun Jyväskylään järjestettiin Nordklang 12 -kuorotapahtuma.

Nordklang oli yhteispohjoismainen kuorotapahtuma, joka ensimmäistä kertaa järjestettiin suomenkielisellä alueella. Tapahtumaan osallistui noin 400 laulajaa ja kymmenkunta kuoronjohtajaa eri pohjoismaista.

Kurssilaiset opiskelivat ryhmissä eri tyyppistä eurooppalaista kuoromusiikkia; kuoronjohtajien omassa koulutusryhmässä oli kouluttajana Rita Varonen.

Piirimme taloudenhoitaja Kyllikki Pesonen toimi liiton Nordklang-tapahtuman johtoryhmän sihteerinä.

Järjestelyorganisaation päällikkönä Sulasolin ja FSSMF:n johtoryhmässä oli Sekakuoroliiton puheenjohtaja Seppo Suojanen, jonka kanssa paikallisesti työskenteli ensin piirin työvaliokunta ja sitten koolle kutsutut kuorojen edustajat. Kuorotapahtuman aikana tärkeän panoksen antoivat talkoolaiset. Tehtävinä oli mm. yhteisen kokoontumissalin koristelut, välipalakioskien ylläpidot ja työskentelytilojen isännöinti sekä esiintymiset yhteisissä laulajaisissa työpäivien päätteeksi. Myös pianoja ja kuorotelineitä siirreltiin.

Lounaispuistossa järjestettiin kaupunkilaisille yhteislaulutilaisuus, johon Nordklang-väki osallistui. Yhteislaulutilaisuuden jälkeen kuuluisa norjalainen nuorisokuoro Norges Ungdoms koor esiintyi Kaupungionkirkossa. Päijänneristeily kahdella laivalla sai suuren suosion keskiviikkoiltana. Sääkin suosi risteilyväkeä.

Kuorotapahtuma onnistui niin, että kunnian ja maineen lisäksi piirille tuli pieni euromäärä jaettavaksi jyvitettynä talkoolaisten kuoroille.